<< VORIGE NIEUWSBRIEF VOLGENDE NIEUWSBRIEF >>
NIEUWSBRIEF 48 - november 2023
Bouw mee aan de toekomst van ZAP
Hoe?
 • Iedere donatie is hard nodig.
 • Je doet ons een groot plezier deze nieuwsbrief door te sturen aan vrienden en bekenden.

 • Met veel plezier geven wij jullie een update over de ontwikkelingen binnen ZAP van de afgelopen maanden.

  TRAINING CENTER
  Educatie is de belangrijkste doelstelling van ZAP, maar zoals eerder aangekondigd, richten we ons naast educatie op scholen ook op praktische beroepsopleidingen zoals timmerman, lasser, vroedvrouw, fashion design etc.

  We hebben de afgelopen maanden een enorme vooruitgang geboekt met de ontwikkeling van het Training Centrum, zowel op het gebied van samenwerkingen als bouw.

  Stap 1 is het verkrijgen van het certificaat om als volwaardig opleidingscentrum te mogen opereren met een erkend diploma. Mede door de nauwe banden met het government opleidingscentrum in Mumbwa en hun adviserende rol zal ZAP dit certificaat binnenkort ontvangen.

  Stap 2 is het fantastische nieuws dat De Council ( provinciale overheidsinstantie ) heeft aangekondigd de scholar ships te gaan behartigen. Dit betekent dat zij potentiële leerlingen gaan interviewen en bemiddelen met studiebeurzen.

  Stap 3 is de uitbreiding van het centrum voor meerdere opleidingen. Op dit moment beschikt het centrum over 2 half open praktijkruimtes en 4 klas lokalen voor theorie en 1 leraren huisje.

  Om aan de enorme vraag aan opleidingen te kunnen voldoen is het noodzakelijk de komende 2 jaar uit te breiden.

  Wat hebben we nodig?
 • Nog 2 aanvullende half open werkruimtes voor de praktijk lessen
 • 1 extra huisje voor een leraar/ lerares
 • Een eenvoudige keuken en eetzaal voor de studenten
 • Infrastructuur voor de opleiding van elektricien en lasser
 • Beveiliging


 • Dit project is van heel groot belang voor de totale provincie Nklumaziba die te boek staat als 1 van de armste gebieden in Zambia met een hoge werkloosheid. Het volgen van een cursus aan dit opleidingscentrum geeft kinderen na hun schoolopleiding een grote kans om een baan te vinden of een eigen onderneming te starten.

  Het gaat om een totaal investering van rond de 85.000 euro.
  Help deze kinderen aan een beter leven en ondersteun dit initiatief. Wij hopen op jullie support!
  Een klein project met een enorme impact
  Zowel de lagere als de middelbare school in Nkulamaziba kampten met een enorm watertekort waardoor grote afstanden moesten worden overbrugd om aan water te komen. In samenwerking met de Wilde Ganzen zijn er onlangs 3 boreholes met handpompen geïnstalleerd. Alle kinderen en leraren zijn enorm dankbaar. Dank Wilde Ganzen!
  Lagere school in Nkulamaziba
  De school is uitgebreid met nog eens 2 klaslokalen. Dit betekent dat de school nu beschikt over 11 lokalen. De school wordt bezocht door een record aantal van 1200 kinderen.  Bezoek in Zambia
  ZAP mocht zich dit jaar verheugen op veel aandacht. Bestuurslid Charlotte van Dixhoorn heeft met haar familie door Zambia gereisd en dit gecombineerd met een bezoek aan Nkulumaziba.

  Ook donateurs en goede vrienden Jan Willem en Wens de With en Emile en Els Verbunt hebben de verschillende projecten van ZAP bezocht. In de volgende nieuwsbrief delen zij graag hun ervaringen met jullie.
  Veel dank voor jullie aandacht en graag tot de volgende keer!

  PS - het programma om de meisjes op school te houden is nog steeds een doorslaand succes. Dankzij een gulle gever staan in de eetzaal in de dormitory nu 3 tafels met banken waaraan de meisjes hun huiswerk kunnen maken.

  HELP ZAP
  Wij hopen intens op jullie steun. Er zijn verschillende mogelijkheden om ZAP te ondersteunen van groot tot klein. ZAP is in het bezit van de ANBI status.

  Hoe?
 • Adopteer een project;
 • Wordt Founding Father voor een bedrag van minimaal 1500 euro per jaar met een looptijd van 3 jaar;
 • Uiteraard is iedere andere ondersteuning meer dan welkom.


 • Met hartelijke groet,

  ZAP (Zambia Allocation Program)
  Josien Dudok van Heel

  Emailadres: info@zap-foundation.com
  Mobiel; +316-21224041 Zambia +260973676057  ZAP – Zambia Allocation Program – Jan Massenstraat 1 - 1411 RW Naarden - Netherlands
  P.Bag 41 Woodlands – Lusaka Zambia
  Kvknr: 34298178
  Bankrekening: ABNAMRO NL75 ABNA 047.16.70.634