<< VORIGE NIEUWSBRIEF VOLGENDE NIEUWSBRIEF >>
NIEUWSBRIEF 45 - juni 2022
Bouw mee aan de toekomst van ZAP
Hoe?
 • Iedere donatie is hard nodig.
 • Je doet ons een groot plezier deze nieuwsbrief door te sturen aan vrienden en bekenden.

 • Uitbreiding Dormitory
  Zoals jullie in vorige nieuwsbrieven hebben kunnen lezen is een belangrijk speerpunt voor ZAP om de meisjes op de middelbare school school te houden. Uiteraard om hun carrière kansen te vergroten, maar ook om vroegtijdig uithuwelijken tegen te gaan. De cruciale factor om dit plan te laten slagen is het aanbieden van een dormitory bij de middelbare school.
  Inmiddels maken 80 meisjes gebruik de dormitory, maar daar is inmiddels een enorm plaatsgebrek. Een aantal maanden geleden zijn we begonnen met de bouw van een tweede slaapzaal die plaats gaat bieden aan nog eens 60 meisjes. Na de zomervakantie kunnen de meisjes van hun nieuwe behuizing gebruik gaan maken.
  Het programma om de meisjes op school te houden wordt al jaren ondersteund door door McKinsey.  Lagere school
  Ook de bouw van de uitbreiding van de lagere school met 2 klaslokalen in Nkulamaziba vordert.  Mondhygiene
  Mondhygiene blijft vaak een achtergesteld thema in de Bush. We zijn dan zeer verheugd dat Dental Art en Colgate een enorme hoeveelheid tandenborstels en tandpasta hebben gedoneerd om hiermee het bewustwordingsproces voor mondverzorging bij kinderen op gang te brengen.
  Als eerste hebben Sophie Dudok van Heel en Isabella Venema aan de meisjes van de middelbare school een tandenborstel en tandpasta gegeven en een demonstratie gehouden hoe je tanden moet poetsen. Deze meisjes zijn op hun beurt nu verantwoordelijk voor uitleg en verdeling aan de kinderen van groep 6 en 7 van de lagere school.  In memoriam Robin Keith Buske - 10-04-1940 - 28-04-2022
  Rob heeft vanaf de oprichting van ZAP een cruciale rol gespeeld. Rob heeft zijn hele leven in Zambia gewoond en kent als geen ander de gewoontes en gebruiken om een organisatie als ZAP te adviseren, te behoeden voor valkuilen en te wijzen op kansen. Hij sprak de lokale taal en hij maakte voor ZAP menige deuren met tralies en stapelbedden. Met het heengaan van Rob veriest ZAP een belangrijke adviseur en een bijzondere en intens dierbare vriend.
  Lieve Rob, ZAP hadden nooit kunnen bereiken waar we nu staan zonder jouw tomeloze energie en waardevolle adviezen.


  HELP ZAP
  Wij hopen intens op jullie steun. Er zijn verschillende mogelijkheden om ZAP te ondersteunen van groot tot klein. ZAP is in het bezit van de ANBI status.

  Hoe?
 • Adopteer een project;
 • Wordt Founding Father voor een bedrag van minimaal 1500 euro per jaar met een looptijd van 3 jaar;
 • Uiteraard is iedere andere ondersteuning meer dan welkom.


 • Met hartelijke groet,

  ZAP (Zambia Allocation Program)
  Josien Dudok van Heel