<< VORIGE NIEUWSBRIEF VOLGENDE NIEUWSBRIEF >>
NIEUWSBRIEF 44 - december 2021
Bouw mee aan de toekomst van ZAP
Hoe?
 • Iedere donatie is hard nodig.
 • Je doet ons een groot plezier deze nieuwsbrief door te sturen aan vrienden en bekenden.


 • Charity Dinner
  Afgelopen September is er in Blaricum een charity dinner georganiseerd door Voorma en Walch, Van Poelgeest en de plaatselijke Albert Heijn. Het goede doel voor die avond was ZAP.
  Met Jacques Walch als bevlogen veiling meester en de verkoop van bingo kaarten heeft de avond een fantastisch bedrag opgeleverd voor ZAP. Dit bedrag, aangevuld met een donatie van McKinsey, wordt gebruikt voor de uitbreiding en inrichting van de kostschool bij de middelbare school in Nkulamaziba. Hiermee kunnen wij nog eens aan 80 extra meisjes een veilig onderkomen bieden. Met grote dank aan de organisatoren en iedereen die heeft bijgedragen aan dit evenement  Bestuurswisseling
  Vanwege haar domicilie in Italie heeft Madelon Steenstra Toussaint besloten haar bestuursfunctie binnen ZAP neer te leggen. Wij zijn verheugd dat zij vanaf de zijlijn zich in zal blijven zetten voor ZAP en danken haar van harte voor alle inspanningen. Zij zal worden opgevolgd door Charlotte van Dixhoorn, die wij graag aan jullie voorstellen.  Lotte van Dixhoorn (1989) woont in Amsterdam en werkt in het strategie team van Artis. Het stukje Amsterdam dat het meest op Zambia lijkt. Ze heeft een warme band met Zambia, waar ze tot haar 18e heeft gewoond. Ze is de afgelopen 5 jaar betrokken geweest bij ZAP via haar vorige werkgever McKinsey, die ze heeft overtuigd het programma om meisjes in school te houden te ondersteunen. Ze kent vanuit haar tijd in Zambia het gebied waar ZAP werkzaam is goed en blijft daarom ook graag nauw betrokken. Vooral de centrale voortrekkersrol van de community en support vanuit de overheid voor de werkzaamheden van ZAP spreken haar aan, omdat dit zorgt voor een lange termijn succes en minder afhankelijkheid. Ze kijkt er naar uit om te helpen strategisch na te denken over ZAP en verder te kunnen blijven bijdragen aan de ontwikkeling van het prachtige Zambia!  Update lopende zaken
  Trainingscentrum
  In de vorige nieuwsbrief hebben we de oprichting van het trainingscentrum aangekondigd, waar praktische beroepsopleidingen gegeven gaan worden.
  De bouw van de eerste 2 lokalen is inmiddels afgerond. In de volgende fase komen hier een tweetal half open werkruimtes bij. Wij hopen volgend jaar na het regenseizoen te kunnen starten met de eerste trainingen voor naaister en timmerman.
  Hoe kunnen jullie ons ondersteunen?

 • Een bijdrage voor de timmerkisten ( 115.- per stuk)
 • Een bijdrage voor de naaimachines ( 75,- per stuk)
 • Er is nog 5.000,- tekort voor de bouw van de half open werkruimtes.
 • Lagere school in Nkulamaziba
  Ruim 900 kinderen bezoeken inmiddels deze lagere school. De school bestaat momenteel uit 7 klaslokalen en een uitbreiding van een klasblok met 2 lokalen is noodzakelijk.
  De Stichting Het Tiende Kind heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan dit project. Hierdoor komen we nu nog slechts 3.000,- tekort (totale budget 29.000,-) Onder leiding van onze bouwmanager Jericho, is de community onlangs begonnen met het graven van de fundering en het maken van stenen.  Programma om de meisjes op school te houden
  Sinds de start van dit programma heeft McKinsey Children Foundation dit initiatief ondersteund in woord en daad.
  Wij zijn dankbaar dat McKinsey besloten heeft het contract voor het komend jaar te verlengen.


  HELP ZAP
  Wij hopen intens op jullie steun. Er zijn verschillende mogelijkheden om ZAP te ondersteunen van groot tot klein. ZAP is in het bezit van de ANBI status.

  Hoe?
 • Adopteer een project;
 • Wordt Founding Father voor een bedrag van minimaal 1500 euro per jaar met een looptijd van 3 jaar;
 • Uiteraard is iedere andere ondersteuning meer dan welkom.


 • Met hartelijke groet,

  ZAP (Zambia Allocation Program)
  Josien Dudok van Heel