<< VORIGE NIEUWSBRIEF VOLGENDE NIEUWSBRIEF >>
NIEUWSBRIEF 42 - maart 2021
Bouw mee aan de toekomst van ZAP
Hoe?
 • Iedere donatie is hard nodig.
 • Je doet ons een groot plezier deze nieuwsbrief door te sturen aan vrienden en bekenden. • SCHOLEN PROJECT NKULAMAZIBA BIJNA AFGEROND

  Laatste fase dormitory voor de meisjes bij de middelbare school

  Het grootste project in het 13-jarig bestaan van ZAP is zo goed als afgerond. In één van de armste provincies van Zambia (Kaindu ,Nkulamaziba community) hebben we lagere scholen, een middelbare school en lerarenhuizen gerealiseerd. Duizenden kinderen hebben hierdoor toegang tot onderwijs gekregen.


  De dormitory
  Met veel trots kunnen wij jullie mededelen dat de langverwachte dormitory voor de meisjes die naar de middelbare school in Nkulamaziba gaan in April in gebruik zal worden genomen.  De kinderen, die deze dormitory gaan bewonen, participeren in een programma om meisjes op school te houden en daardoor vroegtijdig uithuwelijken tegen te gaan. Ook proberen we hen op deze manier een meer onafhankelijke start in het leven te geven. Het gaat om maar liefs 100 meisjes waarvan we alle ouders overtuigd hebben een document te tekenen dat de meisjes bij goede resultaten de middelbare school afmaken.  De kilometerslange weg te voet van school naar huis en vice versa door de bush was te gevaarlijk. Seksuele intimidatie en berovingen komen er dagelijks voor. We zijn ongelofelijk blij en dankbaar dat we dankzij jullie steun deze kinderen een veilig en hygiënisch onderkomen kunnen bieden. Door de oproep om een bed/ kast te sponsoren in de vorige nieuwbrief hebben we 40 stapelbedden en kasten (lokaal) kunnen laten maken en ook de sanitaire voorzieningen zijn zo goed als afgerond. Mede dankzij de meisjes heel veel dank voor jullie support!!

  Laatste fase lagere school  We hebben in geen jaren zo een heftig regenseizoen gehad in Zambia. Ondanks de vertragingen in aan - en afvoer van materialen doordat hele wegen in modderpoelen veranderden en bijna onbegaanbaar waren, is de bouw doorgegaan.
  Er gaan nu bijna 800 kinderen naar de lagere school, maar de capaciteit van 5 klaslokalen was niet voldoende. Dankzij een geweldige donatie hebben we nog een klasblok met 2 lokalen kunnen toevoegen. De community werkt volop mee en daardoor kunnen we in mei het nieuwe gebouw betrekken.  De nabije toekomst
  Inmiddels hebben we alle plannen zo goed als afgerond voor een aangepaste strategie. Educatie blijft de belangrijkste doelstelling van ZAP, maar we gaan ons nu ook richten op kortdurende praktische beroepsopleidingen. Denk hierbij aan cursussen voor timmerman, vroedvrouw, naaister, elektricien etc. We hebben inmiddels alle vergunningen rond voor de bouw van een opleidingscentrum. De opleidingen worden opgezet in nauw overleg met diverse ministeries.


  Wij zijn ongelooflijk enthousiast over dit nieuwe initiatief en informeren jullie graag in detail over dit project in de volgende nieuwsbrief.


  HELP ZAP
  Wij hopen intens op jullie steun. Er zijn verschillende mogelijkheden om ZAP te ondersteunen van groot tot klein. ZAP is in het bezit van de ANBI status.

  Hoe?
 • Adopteer een project;
 • Wordt Founding Father voor een bedrag van minimaal 1500 euro per jaar met een looptijd van 3 jaar;
 • Uiteraard is iedere andere ondersteuning meer dan welkom.


 • Met vriendelijke groet,

  ZAP (Zambia Allocation Program)
  Josien Dudok van Heel