<< VORIGE NIEUWSBRIEF  
NIEUWSBRIEF 50 - april 2024
Bouw mee aan de toekomst van ZAP
Hoe?
 • Iedere donatie is hard nodig.
 • Je doet ons een groot plezier deze nieuwsbrief door te sturen aan vrienden en bekenden.


 • Onlangs hebben we aangekondigd dat we naast het stimuleren van educatie door middel van het bouwen van scholen en lerarenhuizen ook gestart zijn met de bouw van een Training Centrum voor het geven van praktische beroepsopleidingen, zoals timmerman, naaister, bouwvakker en elektricien. Vol trots kunnen we nu laten weten dat op maandag 4 maart de Memorandum of Understanding (MOU) is getekend tussen het Government Training Centrum in Mumbwa en ZAP. Een mijlpaal in de geschiedenis van ZAP!  Wat betekent dit?
  Dit betekent dat de samenwerking tussen het Government Training Centrum en ZAP nu officieel is. ZAP voldoet aan alle eisen, heeft het certificaat van goedkeuring ontvangen en is erkend als volwaardig opleidingscentrum.  De verantwoordelijkheden zijn als volgt verdeeld:
  ZAP draagt zorg voor de bouw van theorie- en praktijkruimtes, opslagruimtes, de keuken en het onderkomen voor de docenten en studenten, alsmede voor de aanschaf van alle naaimachines en gereedschap. Het ZAP bouwteam bestaat uit 12 lokale medewerkers.

  Het Ministerie van Sport Youth en Child Development is verantwoordelijk voor het aanstellen en betalen van de docenten, alsmede voor de selectie van studenten en het bemiddelen van leningen voor de studenten om de opleiding mogelijk te maken.

  De eerste 2 opleidingen gaan in juni van start.  Wat hebben we dit jaar nog te realiseren?
 • Bouw van de keuken
 • Bouw van het onderkomen en inrichting voor 20 studenten
 • Bouw van 4 wc’s

 • Kosten: EUR. 75.000,-
  Bouwmaterialen, transport, salarissen ZAP-werkers (contracten en labour consultant), onderhoud, ZAP-vrachtauto en -cruiser.

  HELP ZAP met dit fantastische project en daardoor vele jongeren de kans te geven op het volgen van een opleiding en daarmee een betere toekomst!

  In de volgende nieuwsbrief komen we graag uitgebreid terug met de laatste ontwikkelingen.


  HELP ZAP
  Wij hopen intens op jullie steun. Er zijn verschillende mogelijkheden om ZAP te ondersteunen van groot tot klein. ZAP is in het bezit van de ANBI status.

  Hoe?
 • Adopteer een project;
 • Wordt Founding Father voor een bedrag van minimaal 1500 euro per jaar met een looptijd van 3 jaar;
 • Uiteraard is iedere andere ondersteuning meer dan welkom.


 • Met hartelijke groet,

  ZAP (Zambia Allocation Program)
  Josien Dudok van Heel

  Emailadres: info@zap-foundation.com
  Mobiel; +316-21224041 Zambia +260973676057  ZAP – Zambia Allocation Program – Jan Massenstraat 1 - 1411 RW Naarden - Netherlands
  P.Bag 41 Woodlands – Lusaka Zambia
  Kvknr: 34298178
  Bankrekening: ABNAMRO NL75 ABNA 047.16.70.634