<< VORIGE NIEUWSBRIEF VOLGENDE NIEUWSBRIEF >>
NIEUWSBRIEF 40 - september 2020
Bouw mee aan de toekomst van ZAP
Hoe?
 • Iedere donatie is hard nodig.
 • Je doet ons een enorm plezier de link van deze website door te sturen aan vrienden en bekenden.


 • Ook in Zambia heeft het corona virus verstrekkende gevolgen gehad. Zo gingen de ZAP scholen dicht, maar de bouw van de verschillende projecten is - ondanks vertraging in de logistiek- doorgegaan.

  Dormitory voor meisjes middelbare school Nkulamaziba
  Onze grote wens om een dormitory voor meisjes te realiseren bij de middelbare school in Nkulamaziba gaat eindelijk binnenkort in vervulling. Mede door de Wilde Ganzen en Unesco Centrum Nederland hebben we de nodigde fondsen om in september een start te maken.
  Met hulp van zijn we 5 jaar geleden een programma begonnen om de meisjes op school te houden om o.a. vroegtijdig uithuwelijken tegen te gaan.

  We hebben nooit kunnen vermoeden dat dit project zo een succes zou zijn. Inmiddels participeren zon 150 meisjes in dit programma. Deze jonge vrouwen leggen - vaak lopend - enorme afstanden af om op school te komen met alle gevaren van de bush van dien. Er hebben al verschillende incidenten plaatsgevonden, dus het is absoluut noodzakelijk dat de dormitory, waar zon 100 meisjes gaan wonen er komt.

  Naast de slaapzaal met stapelbedden en kasten komt er een buitenkeuken met eetruimte en wasgelegenheid. We kunnen jullie hulp hard gebruiken voor de volgende fase van dit project. Het gaat om een bedrag van EUR.25.000
  Handover ceremonie van de Mother Waiting Shelter
  bij de Sable Junction Kliniek

  In het bijzijn van Founding Father Michiel Egeler en zijn partner Vera Kroll heeft onlangs de overdracht van de Mother Waiting Shelter plaatsgevonden. De vrouwen komen van heinde en ver naar deze kliniek om te bevallen en kunnen nu na de bevalling bijkomen voordat ze weer naar huis gaan. Dit was voordien niet mogelijk.
  Groentetuinen
  Dankzij een aantal individuele giften hebben nu 2 scholen de beschikking over een groentetuin. Waarom zijn deze groentetuinen zo belangrijk? Kinderen (en de ouders) eten enorm eenzijdig. De belangrijkste maaltijd is shima (maismeelpap ). Door de groentetuinen leren de kinderen op een andere manier te eten en voeden daardoor de ouders op. 1 school heeft inmiddels een irrigatiesysteem.
  Wij zijn nog op zoek naar een bijdrage van EUR. 2.500 voor het irrigatiesysteem van de andere groentetuin.  Na door de corona een half jaar in Zambia te hebben doorgebracht ben ik even een aantal weken in Nederland. Begin september ga ik terug om vol goede moed door te gaan met de dormitory en de laatste fase van de bouw van de middelbare school in Nkulamaziba.

  We houden jullie op de hoogte en blijf gezond!
  HELP ZAP
  Wij hopen intens op jullie steun. Er zijn verschillende mogelijkheden om ZAP te ondersteunen van groot tot klein. ZAP is in het bezit van de ANBI status.

  Hoe?
 • Adopteer een project;
 • Wordt Founding Father voor een bedrag van minimaal 1500 euro per jaar met een looptijd van 3 jaar;
 • Uiteraard is iedere andere ondersteuning meer dan welkom.


 • Met vriendelijke groet,

  ZAP (Zambia Allocation Program)
  Josien Dudok van Heel